Fórum

 

A fórum első számú célja, hogy tanárok és oktatók meg tudják osztani egymással ötleteiket tapasztalataikat, melyeket a zsidóság vagy kulturális örökség témában szervezett foglalkozásokon, programokon szereztek. Szintén örülünk, ha az oldalon található anyagokat felhasználják, továbbgondolják, és akár ezzel kapcsolatos javaslataikat írják meg. Hosszú távú reményünk, hogy mindezekből egy olyan interaktív felület jön létre, ahol a jelen lévők aktívan be tudnak kapcsolódni további szakmai-módszertani párbeszédekbe.

A Haver Alapítvány több mint 10 éve foglalkozik   informális oktatással, középiskolásoknak és egyetemistáknak tartott foglalkozásainkat a zsidó identitás, zsidó hagyomány, vallás, történelem, valamint a zsidó kultúra és örökség témái köré építjük. A fiataloknak tartott foglalkozások mellett gyakran találkozunk tanárokkal, oktatókkal workshopok és előadások keretében. Minden érdeklődő tanárt és oktatót bátorítunk, hogy használja az oldalon megjelenő oktatási anyagokat és eszközöket. Amennyiben segítséget szeretnél kérni az oldalon található anyagok felhasználásához, vagy csak megosztanád velünk tapasztalataidat, a haver@haver.hu címre tudsz emailt küldeni.

 

A következő módszertani segédlet a Haver és Uccu Alapítványok, tanároknak szóló foglalkozásának kiegészítéseként szolgál. Reményeink szerint a tanárok az informális oktatás módszereit hasznosítani tudják majd a saját osztályaikban annak érdekében, hogy az aktuális problémákat, dilemmákat, vagy az általánosabb társadalmi kérdéseket fesztelenül, a gyerekek számára is élvezhető módon tudják megbeszélni egymással.